INFORMATIE BETREFFENDE COVID-19

Kom echt niet naar de praktijk maar bel eerst om te overleggen wat te doen indien:

– er sprake is van last van verkoudheid, hoesten, niezen, keelpijn, ademhalingsklachten of koorts (38 graden Celsius of hoger);

– er sprake is geweest van (gezins)contacten in de afgelopen twee weken met een bewezen Coronapatiënt;

– de patiënt 70 jaar is of ouder (hoewel bij ons bekend; wij kunnen dat nu niet individueel controleren);

– de patiënt volwassen is en last heeft van chronische afwijkingen en functiestoornissen van de luchtwegen en longen, chronische hartaandoeningen, diabetes mellitus, ernstige nieraandoeningen waarvoor dialyse en/of niertransplantatie nodig is (geweest), verminderde weerstand tegen infecties door medicatie voor auto-immuunziekten, na orgaantransplantatie, bij hematologische aandoeningen, bij (functionele) asplenie, bij aangeboren of op latere leeftijd ontstane afweerstoornissen waarvoor behandeling nodig is, bij lopende chemotherapie e/of bestraling bij kankerpatiënten, bij een onbehandelde HIV-infectie of een HIV-infectie met een CD4-getal van < 200/mm(hoewel meestal bij ons bekend; wij kunnen dat nu niet individueel controleren);

– de patiënt jonger dan 18 is en last heeft van obesitas + diabetes mellitus type 2 (hoewel meestal bij ons bekend; wij kunnen dat nu niet individueel controleren);

Gang van zaken/maatregelen in de praktijk:

– Ook al zijn wij geen publieke ruimte; bij deze wel het dringende verzoek tot het dragen van een mondkapje tijdens uw verblijf in onze praktijk (zelf meenemen). Als patiënt graag het mondkapje ophouden tot in de behandelstoel, pas daar af doen en met beide handen zelf vasthouden. Zodra de stoel omhoog gaat mondkapje direct weer op! Wij hopen op uw medewerking en begrip. 

– Kom pas 1 minuut vóór de afspraaktijd de praktijk binnen, ben je ‘te vroeg’; wacht buiten.

– Ouder/begeleider wordt (helaas) verzocht NIET mee naar binnen te komen! (voor ons ook raar en vervelend maar anders hebben wij teveel mensen binnen en kunnen wij de 1,5 meter niet waarborgen)

Dus NIET meekomen bij spoedkwartier, controle, happen/foto’s, verwijderen beugel.
Uitzonderingen zijn:
*U bent door ons verzocht om mee te komen (er mag 1 ouder mee)
*Bij een eerste intake/bezoek of behandelplanbespreking (er mag 1 ouder mee)
*Bij een eerste beugelplaatsing (alleen als u er echt op staat en op eigen risico mag er 1 ouder mee)

– Iedere patiënt wordt voor binnenkomst verzocht de handen te desinfecteren, graag hierna niks meer in de handen (telefoon o.i.d.).

– Bij bepaalde type afspraken zal bij binnenkomst gevraagd worden om de mond te spoelen met een lage concentratie waterstofperoxide en zal de hoofdtemperatuur van de patiënt worden gemeten; vanaf 38 graden Celsius zal het helaas niet mogelijk zijn om de afspraak door te laten gaan.

– De poetshoek en daarmee ook het toilet en de koffieautomaat zijn afgesloten; sorry voor het ongemak. 

– Tandenborstels zijn niet zoals gebruikelijk beschikbaar: poets thuis de tanden!

– Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over het verloop van de behandeling. Mocht u een vraag hebben, geef deze dan zo specifiek mogelijk op papier mee en dan zullen we uw kind het antwoord op uw vraag doorgeven.