Skip to main content

VISIE

Een eerlijk advies of een beugel nodig is

Het doel van orthodontie is een gezond en stabiel gebit. Met een beugelbehandeling probeer je dus zoveel mogelijk gebitsproblemen op te lossen of te voorkomen. Wij bekijken goed of een beugel daadwerkelijk nodig is of niet en geven een eerlijk advies. Hoewel we heel precies werken, hoeft het wat ons betreft niet allemaal ‘perfect’ te zijn.

Rechte tanden is niet het belangrijkste

Een recht gebit wordt vaak mooi gevonden en is makkelijk schoon te houden, maar leidt niet tot minder gebitsproblemen; een gezond en stabiel gebit doet dat wel en is te verkrijgen door een goede onderlinge stand van de tanden en kiezen in de boven- en onderkaak. Wel staan aan het einde van bijna iedere beugelbehandeling de tanden recht.

Gewoon goede behandeling

Om een gezond en stabiel gebit te bereiken is vaak meer nodig dan ‘alleen maar’ het rechtzetten van de tanden. Wij streven altijd naar een zo gezond en stabiel mogelijk eindresultaat en de behandelingen die we voorstellen (en de timing ervan) zijn gebaseerd op onderzoek en ‘zo beperkt als mogelijk en zo uitgebreid als nodig’ om dat veilig te bereiken.

Open communicatie

Een goede bespreking vooraf is de basis voor een succesvol traject. Er wordt uitgelegd hoe de beugelbehandeling zal gaan verlopen en waarom. Als er meer opties zijn, dan worden die besproken en worden de voor- en nadelen samen afgewogen. Mocht het gedurende het traject anders verlopen dan verwacht, dan worden oplossingen geboden. Orthodontie is teamwork.

Financieel

Nergens anders in West-Europa zijn de tarieven voor beugelbehandelingen zo laag als in Nederland. Toch is het al met al een heel bedrag. Echter, een beugelbehandeling wordt nooit in één keer in rekening gebracht. Onze facturen worden daarnaast eerst verrekend met de zorgverzekeraar zodat u niets hoeft ‘voor te schieten’. Voor zover veilig en verstandig, denken wij qua timing mee met de specifieke voorwaarden van uw verzekering (voor zover bij ons bekend). Wij werken met de beste materialen en kopen goedkoop in.

Service

Een beugelbehandeling is een heel traject. Om het zo ‘makkelijk’ mogelijk te maken bieden wij vaak de mogelijkheid om, zo nodig, direct aansluitend aan de ‘intake’ een uitgebreid onderzoek uit te voeren, zijn wij ook op woensdagavond open en versturen we afspraakherinneringen.